O Motorsport http://o-motorsport.com Wed, 13 Apr 2022 04:30:03 +0000 en-US hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.8.3 Nakkeproblemer til besvær http://o-motorsport.com/nakkeproblemer-til-besvaer/ Wed, 13 Apr 2022 03:30:00 +0000 http://o-motorsport.com/?p=65 Bilmotor er en aktivitet som er full av action, enten du er med som deltager på noen vis eller om du skal tilskuer de neste dagene. Men den siste tiden har du hatt smerter, spesielt i nakken. Og du frykter at disse kan ødelegge for tiden med motorsport som du har sett fram til lenge.

En aktiv livsstil

Slike smerter er vanlig for de som deltar i motorsport, det være sjåfør, kartleser eller tilskuer. For i motorsporten kan man oppleve både luftige hopp, mye fart eller man kan være sjåfør på gamle biler som har som mål å kræsje med hverandre for å vinne. Med slike aktiviteter er nakkesmerter dessverre helt vanlig.

Alternativ behandling.

Det å slite med nakkesmerter er ingen enkel sak. Men når smertene sitter i nakken kan du få både hodepine og ryggsmerter. Så det å oppsøke en spesialist er lurt.

Når man får behandling hos en med fokus på naprapati, så er dette personer som fokuserer på å finne saken bak smertene. De har fokus på skjelettet, ledd og muskler. For selv om smerten din kanskje sitter i nakken, så kan grunnen til dette ligge en helt annen plass. Les mer her for å se om dette kan være noe for deg.

]]>
Odds med fart og adrenalin http://o-motorsport.com/odds-med-fart-og-adrenalin/ Thu, 28 Jul 2016 16:08:16 +0000 http://o-motorsport.com/?p=46 Det har lenge vært populært med oddstipping i Norge, kanskje særlig på fotball og på hest. Med en god blanding av kunnskap og flaks, og en masse spenning knyttet til de aktuelle begivenhetene det satses penger på, er dette slett ikke merkelig. Men, nå som man kan spille odds på nett, har en mye større verden av muligheter åpnet seg. Det finnes nå en stor mengde begivenheter man kan satse penger på utfallet av, ikke bare sportslige, men også for eksempel politiske. Og hva kan vel være mer spennende og fartsfylt enn motorsport? Flere og flere får øynene opp for at dette kan være en lukrativ og interessant sport for oddstipping!1138759-open-wheel-race-car-3

Hvordan satse penger på motorsport?

Motorsport omfatter både motorsykkelsport og bilsport. Det mest vanlige veddemålet er å tippe hvem som vinner et løp. Vanligvis listes det opp flere begivenheter, og under hver av begivenhetene listes det opp flere deltagere, og disse har ulike odds. Har du kunnskap som gjør at du kan tippe hvem som vinner løpet? La oss si at du har stor tro på en racerbilsjåfør i et gitt racerbilløp, la oss kalle ham Rudolf Blodstrupmoen. Blodstrupmoen har odds på 15-1. Satser du 10 € på ham, vinner du 150 € dersom du har rett (pluss eventuelt innsatsen din tilbake, men du må selvsagt sjekke regler for utbetalinger der du spiller). Enda større spenning blir det når man satser penger på live odds.

Oppdater deg for å ha en sjanse

Nøkkelen til å vinne er kunnskap og evne til å analysere begivenhetene. Følg med på sidene til Nascar, den amerikanske racing-serien dukker garantert ofte opp på bettingsidene. Du bør også holde deg oppdatert på uttalelsene til diverse eksperter innenfor motorsporten. Jo mer informasjon du har, jo større sjanse er det for at du kan forutse hva som blir utfallet av motorsportbegivenheten. Husk for øvrig alltid at uforutsette ting kan skje!

]]>
Verdensmesterskap i Speedway http://o-motorsport.com/verdensmesterskap-i-speedway/ Tue, 19 Aug 2014 13:48:44 +0000 http://o-motorsport.com/?p=33 Verdensmesterskapet i speedway er en internasjonal konkurranse mellom verdens beste speedway-førere. Mesterskapet arrangeres som en serie av grand prix-løp hvor førerne blir tildelt poeng etter plassering i hvert løp. Etter at sesongen er slutt kåres føreren med flest poeng til verdensmester. Frem til 1995 ble mesterskapet avgjort med kun én konkurranse, en finale med fem heats der plasseringen i de enkeltes heats ga poeng. Føreren med flest poeng etter fem heats ble kåret til verdensmester.I dag ligger Polen og Danmark godt an til å ta årets seier. De har akkurat nå de laveste oddsene og ekspertene har stor tro på at en av disse går av med seieren. Poland Speedway Team ledes av Marek Cieślak og nåværende verdensmester Tomasz Gollob, og er et av de største internasjonale speedway-lagene. De har vunnet Team World Championship ni ganger, sist i 2009 og 2010. Etter seirene ble teamet kåret til årets team i Polen. To individuelle førere, Jerzy Szczakiel og nåværende verdensmester Tomasz Gollob, har vunnet den individuelle verdensmestertittelen.Danmarks speedway team er også blant de beste i internasjonal speedway. Laget ledes av tidligere fører Jan Stæchmann, og kapteinen er Hans Anderson fra Peterborough Panthers. Teamet har vunnet Speedway Worldcup og Speedway World Team Cup 15 ganger. I perioden 1983 til 1988 satte teamet rekord da de fikk 6 verdensmestertitler etter hverandre med førerne Hans Nielsen, Tommy Knutsen, Erik Gundersen, Jan O. Pedersen, Ole Olsen og Finn Thomsen. I den senere tiden har de vunnet Speedway World Cups i 2008 og 2012.Begge landene ligger godt an til å vinne. Vil du følge med på oddsen kan du finne gode betting-sider på nett, slik som Betssons. Her kan du følge favorittlagets status underveis, eventuelt investere i det laget du tror kommer til å vinne enten ett løp eller hele konkurransen. Husk at det er de med lavest odds som ligger best an.

]]>
Rally http://o-motorsport.com/rally/ Fri, 09 May 2014 12:53:51 +0000 http://o-motorsport.com/?p=12 Rally er konkurranser for biler eller motorsykler. Et rally består av flere fartsetapper, som skal kjøres på tid. Mellom etappene kjøres det såkalte transportetapper. Der kjører man på idealtid. Transportetappene kan foregå på vanlige veier, med annen trafikk, og bringer konkurrentene fra en fartsetappe til neste.I hver bil er det en fører og en kartleser. Kartleseren leser såkalte noter, som forteller føreren hvilke hindringer som kommer. Da kan føreren konsentrere seg om å forsere de ulike hindrene på best mulig måte, enten det er svinger, bakketopper eller andre hindre. Rally kan kjøres på mange typer veier og underlag. Man kan kjøre på snø, is, grus, jord eller asfalt. Noen rallyer kjøres også helt eller delvis utenfor veier.I noen rallyer kjøres alle fartsetappene samme dag. Andre ganger kjører man løpene over flere dager. De mest ekstreme rallyene går over mange uker. Et eksempel på et slikt rally, er rally Dakar, som kjøres i Sør-Amerika. Der konkurrerer både amatører og profesjonelle innen klassene bil, motorsykkel, ATV og lastebil. I lange rallyer som dette, kan hver etappe vare i mer enn tolv timer, og man kjører hundrevis av kilometer hver dag. Rally Dakar regnes som det mest utfordrende rallyet i verden, og går gjennom variert terreng. Blant annet krysser rallyet Andesfjellene og Atacamaørkenen, som er verdens tørreste ørken.Norge har mange gode rallyførere, og sporten er også populær blant publikum. Henning Solberg og Mads Østberg er blant de mest kjente førerne fra Norge. Norge har også hatt med utøvere i rally Dakar. Mest kjent av dem er Pål Anders Ullevålseter, som har kjørt rallyet på motorsykkel i mange år.VM i rally kjøres som en serie av enkeltløp. Vinneren er den som har flest poeng sammenlagt etter sesongen. I mange år ble det kjørt VM-runde i rally også i Norge, men nå kjøres det bare NM-runder. Noen av disse løpene trekker til seg utenlandske førere. Rallyer kan også kjøres om natten, men det er vanligst å kjøre på dagtid. Rallyer på dagtid er også mer publikumsvennlige enn nattrallyer.For å drive med rally i Norge, må man gå på kurs og være tilknyttet en klubb. Ellers egner rally seg for alle bilinteresserte. De fleste førerne er menn, men det finnes også kvinnelige førere.

]]>
Formel 1 http://o-motorsport.com/formel-1/ Wed, 07 May 2014 12:53:26 +0000 http://o-motorsport.com/?p=10 Formel 1 er eliteklassen innen bilsport som er regulert av FIA (Det internasjonale bilsportforbundet). Navnet Formel henviser til at alle biler og førere må følge et bestemt sett med regler, en formel for hvordan ting skal være. VM i Formel 1 går over mange runder. Det kjøres enkeltløp på flere baner i mange land, og vinneren er den som samler flest poeng sammenlagt gjennom sesongen. Det kåres både en verdensmester blant førerne, og en verdensmester blant konstruktørene.Sesongen 2014 er den 65.sesongen det kjøres VM i Formel 1. Sesongen startet 16.mars, og varer til 23.november. Det kjøres til sammen nitten løp. Elleve lag er med i årets sesong, og hvert lag har to førere. Det ble introdusert et nytt motorregelverk denne sesongen, og løpskalenderen har blitt betydelig endret siden 2013. Det skal blant annet kjøres i Russland og i Østerrike, mens løpet i India er borte fra årets kalender.Mercedes har gjort det godt i starten av sesongen. Lagets førere er tyske Nico Rosberg og britiske Lewis Hamilton. I følge Unibet er Mercedes på god vei til å vinne konstruktør-VM, foran Red Bull. Det skyldes at lagets førere hittil har dominert sesongen. Nico Rosberg vant sesongens første løp, mens Lewis Hamilton vant løp to og tre. Det har gitt laget et stort forsprang. Etter tre løp, har Mercedes 111 poeng, mens Red Bull bare har 35 poeng.Mercedes GP, som er lagets forkortede navn, ble stiftet i 2009. Laget er en fortsettelse av det gamle laget til Mercedes-Benz, som kjørte Formel 1 i 1954 og 1955. Det nye laget debuterte i Australia Grand Prix i 2010. Lagets teamsjef er tyske Toto Wolff. Laget har ennå ikke vunnet noen konstruktørmesterskap, men de ble på andreplass sesongen 2013, og har store forhåpninger om å gjøre det enda bedre denne sesongen.

]]>
Dragrace http://o-motorsport.com/dragrace/ Wed, 30 Apr 2014 12:51:12 +0000 http://o-motorsport.com/?p=8 Dragrace kan kjøres både med biler, motorsykler, båter og snøskutere. Løpene går over en distanse på 1/4 engelsk mil (402 meter) eller 1/8 engelsk mil (201 meter). Man starter stillestående, med motoren i gang, og når starten går, skal man kjøre tvers over banen så raskt som mulig. Dragrace kjøres på asfalt eller betongdekke, og etter selve banen, er det en bremsestrekning på inntil 700 meter. De raskeste bilene har også bremsefallskjermer.Dragracing stammer fra USA, der man på 1930-tallet startet med uformelle konkurranser mellom trimmede personbiler. Konkurransene ble kjørt på flyplasser, motorveier og parkeringsplasser. Sporten spredte seg til andre land, og i 1965 ble den anerkjent av FIA. Bilene som brukes i dag, er spesiallaget, og ligner ikke på vanlige personbiler. De er lange og smale, med sterke, trimmede motorer. Både menn og kvinner kjører dragrace.Det arrangeres EM i dragrace, i tillegg til en rekke enkeltkonkurranser. Det første nordiske stevnet ble arrangert i Sverige i 1968. I Norge dukket de første klubbene opp i 1958, og den første konkurransen i Norge ble arrangert i 1978. Fra 1983 har det blitt arrangert større stevner i Norge, inkludert EM-runder. Norge har også hatt utøvere som har hevdet seg internasjonalt, blant annet Ludvig Bjørnstad, som var en del av europaeliten på 1980-tallet, og Liv Berstad, som hadde europarekorden i en periode på 1990-tallet.Sporten er populær blant tilskuere, og sendes også ofte på TV. De største stevnene i Norge arrangeres ved siden av Gardermoen flyplass. Der kjøres det stevner hver sommer.

]]>
Bilsport – noe for alle http://o-motorsport.com/ Mon, 28 Apr 2014 12:50:49 +0000 http://o-motorsport.com/?page_id=6 Bilsport er en svært omfattende og variert konkurransegren. Det kjøres billøp med mange biltyper, fra spesialbygde racerbiler til vanlige standardbiler. Bilene som brukes i Formel 1 ligner for eksempel ikke på vanlige biler. Dette er en sport med spesialdesignet utstyr, men Formel 1 hjelper likevel vanlige bilførere, fordi noe av teknologien som utvikles til racerbilene også overføres til masseproduserte biler.Et annet ytterpunkt innen bilsport, er Nascar, som er verdens mest populære bilsport i antall tilskuere. Denne sporten er mest populær i USA, der de store løpene kan trekke mange hundre tusen tilskuere. Bilene som brukes i Nascar ligner litt mer på vanlige biler, men det er bare på utsiden. Nascarbilene er også spesiallaget. Indycar er en annen bilsport som er svært populær i USA. Disse bilene er mer lik Formel 1-biler enn vanlige biler, men det er mange forskjeller mellom Indycar og formel 1. Bilene som brukes i dragrace er heller ikke vanlige biler som man kan kjøre med på veien, men det konkurreres faktisk også med helt vanlige, trimmede biler, for eksempel i gatebilløp.Rally er en annen populær bilsport. Rally omfatter mange typer konkurranser. Noen rallyer er korte og går over bare én dag, andre går over to eller tre dager, men det finnes også rallyer som varer i flere uker, blant annet ørkenrallyer. Rally er en av de mest populære bilsportene i Norge, og Norge har også mange gode førere både innen rally og rallycross, som er en annen variant av sporten.Ettersom bilsport er så variert, finnes det en gren som passer for alle. Noen liker fart og spenning, andre liker morsomme konkurranser som stock car. Stock car kjøres med gamle biler, og i disse løpene kan man krasje inn i de andre bilene, og prøve å velte dem. Bilene kjører ikke spesielt fort, og det viktigste er å holde seg på hjulene til målgangen.

]]>